Espanja ja koirat


Täällä Espanjassa suhtautuminen eläimiin on erilaista kuin mihin ehkä meillä päin on totuttu... Täällä paikalliset yleensä haluavat pienen kaupunkikoiran kerrostaloon tai suuren ja pelottavan vartijan pihalleen. Ja jos entinen katoaa, niin ajatellaan, että aina voi hankkia uuden... Ja koirista myös luovutaan helposti, esim. jos söpöstä pennusta kasvaakin iso ja äänekäs, tai metsästyskoiran kanssa on ollut huono metsästysonni.

Kadulta löytyneitä hylättyjä metsästyskoiria, jotka ovat alkaneet taas luottaa ihmisiin. 


Päivittäin PADille tulee kyselyitä, että otatteko koiran, kun emme itse voi pitää sitä enää... Mutta tilat on rajalliset ja joutuvat usein sanomaan EI. Aina kun koiria lähtee uusiin koteihin ja tilaa vapautuu, niin silloin tarhalle otetaan uusia kodinetsijöitä.

Koiria löytyy myös villeinä kaduilta ja nämä ovat usein arkoja ja ihmisiin tottumattomia, eli siis vaikeasti uudelleen sijoitettavia... Turistialueella villejä katukoiria ei enää näy, ne kerätään pois näkyviltä, mutta muualla niitä kuulemma on edelleen.
Villikissoja on runsaasti, mutta niitäkin pyritään keräämään pois. Täällä on paljon järjestöjä sekä yksityisiä ihmisiä, jotka hoitavat ja pelastavat kissoja sekä leikkauttavat niitä, jottei ongelma suurensi enempää.

Toki on myös niitäkin, jotka lemmikin kadottua tekevät kaikkensa ne löytääkseen ja saadakseen takaisin kotiin ja kodonnut-ilmoituksia näkyy usein.

Päivittäin PADilla käy ihmisiä etsimässä kadonneita lemmikkejään tai katsomassa uutta. Tarhan käytäntöihin kuuluu, että täällä olevat uudet kodit tarkastetaan ennen koiran adoptiota, jotta varmistetaan koiralle mahdollisimman hyvä loppuelämä.

Ja ainakin Ruotsiin päin heillä on ruotsalainen yhdyshenkilö/henkilöitä, joka auttaa käytännön järjestelyissä ja matkustaa usein saattaen koiria uusiin koteihin.

Meidät on jo varattu!

Tällä tarhalla koiran hinta on noin 220e. Kaikki koirat terveystarkastetaan, rokotetaan ja loishäädetään, sekä aikuisille koirille tehdään sterilisaatio/kastraatio (maan laki ilmeisesti vaatii), hinta kattaa kaiken tämän.
Lisähintaan eläinlääkäriasemalla koiralle tehdään esim. verikokeita tai hampaiden hoitoa. Jos koiran uusi koti on eri maassa, niin uusi omistaja hoitaa matkakulut, esim. lentokonekuljetuksen hinnan.

Tällä hetkellä lähes puolet tarhalla olevista koirista on jo varattu ja odottavat, että käytännön järjestelyt ja eläinlääkäriasiat saadaan kuntoon ja pääsevät vihdoinkin omaan kotiin.

PADin Facebook-sivulta löytyy kuulumisia siitä, miten adoptoiduilla koirilla sujuu uusissa kodeissaan.





Kommentit

Suositut tekstit